Το νέο Kalesma έρχεται στην Μύκονο

Την 1η Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το Kalesma, ένα συγκρότημα με σουίτες και βίλες.

Η Μύκονος, ως προορισμός, είναι από καιρό στο προσκήνιο. Αλλά όλη η ιστορία του νησιού σπάνια λέγεται. Γι’ αυτόν τον λόγο  έρχεται το Kalesma, με 25 σουίτες και δύο βίλες. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει την 1η Ιουνίου 2020 για να εισάγει μια εμπειρία πολυτέλειας που συνδυάζει τη διασκέδαση και την ιδιωτικότητα με την γνήσια εμπειρία του τόπου.

Το Kalesma έχει υλοποιηθεί από το K-Studio με έδρα την Αθήνα, το αρχιτεκτονικό γραφείο πίσω από το νέο αεροδρόμιο της Μυκόνου (που θα ανοίξει το 2021), με εσωτερικούς χώρους του Έλληνα σχεδιαστή Βαγγέλη Μπόνο – Studio Bonarchi. Τα δωμάτια θα φέρουν πρωτότυπα έργα τέχνης από τον Σέρβο καλλιτέχνη Αλεξάνταρ Βας, του οποίου η κεραμική δημιουργεί παραδοσιακές κυκλαδικές μινιμαλιστικές μορφές.

Το λόμπι θα πάρει μια αβίαστα δροσερή εμφάνιση με έπιπλα από τον Rick Owens, καθιστώντας το Kalesma το μοναδικό ξενοδοχείο στον κόσμο που θα έχει κομμάτια από τον διάσημο σχεδιαστή. Το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από τη μυκονιάτικη παράδοση, την τοπική ιστορία και το αλώνι – ένα υπάρχον αλώνι στο ακίνητο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το ύφος και το χαρακτήρα του έργου.

Τα τοπικά υλικά και οι τεχνίτες έχουν διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην ταυτότητα του θέρετρου, με ξύλο, μάρμαρο, πέτρα και σκαλοπάτια δίνοντας μια σύγχρονη εμφάνιση στο παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ. Οι δροσεροί τόνοι της γης, όπως το γκρι, το σκούρο καφέ και ο ξυλάνθρακας, θα συνδυάζονται με λευκές επιφάνειες και γεμάτες μπουκαμβίλιες, για να δώσουν μια ισχυρή αίσθηση τόπου και για να ξεχωρίσουν μέσα στο λαμπρό μπλε του Αιγαίου.